Tuotetiedosto

Tuotetiedosto on tärkeä osa palvelumme toimintaa. Tiedoston sisältämän informaation avulla voimme taata paremman näkyvyyden tuotteillenne. Mitä enemmän hyödyllistä tietoa tuotteiden ominaisuuksista on saatavilla, sitä helpommin kuluttajat löytävät tuotteet. Tämä siis tarkoittaa sitä, että ainoastaan vaaditut tiedot eivät riitä takaamaan parasta mahdollista tulosta. Tuotteiden hinnan ja saatavuuden lisäksi, tarvitaan usein myös hyvinkin tarkkaa tuotekohtaista tietoa. Esimerkiksi sukupuoli, koko ja materiaali helpottaa kuluttajaa monesti löytämään sekä ostamaan juuri sopivan tuotteen. Löydät useimmin kysytyt kysymykset alta, tai täyden feedimanuaalimme täältä.

Tuotetiedoston luominen

 

Mitkä ovat tuotetiedoston vähimmäisvaatimukset?

 

Tuotetiedoston tulee sisältää vähintään vaatimamme pakolliset kentät. Ilman näitä tietoja, järjestelmämme hylkää tuotteet automaattisesti. Tuotteet joissa on puutteita pakollisissa kentissä, eivät siis tule koskaan näkyviin palveluumme.

 

Pakolliset kentät ovat:

 

Kenttä Esimerkki

productName

iPhone 12
price 849,00
brand Apple
deliveryPeriod 24 tuntia, 3 päivää, 2-4 päivää jne.
deliveryCosts 3,95
deeplink www.kauppa.fi/iphone12
deeplinkPicture kauppa.fi/kuvat/iphone12.jpg
category Puhelimet & internet > Matkapuhelimet
UniqueOfferID 0838502
productEAN*

8712345678901

 

*EAN ei ole pakollinen tieto sen saatavuuden vuoksi, mutta suosittelemme lisäämään aina EAN-koodin kun se on mahdollista. EAN -koodin avulla järjestelmämme osaa automaattisesti yhdistää oikeat tuotteet toisiinsa. Tämä takaa luotettavan vertailun kuluttajille. Tuotteiden yhdistäminen manuaalisesti ei ole mahdollista.

 

Kiinnitä erityisesti seuraaviin seikkoihin huomiota:

 

 • Lisää tiedostoon niin monta EAN-koodia kuin mahdollista. Tämä on erityisen tärkeää elektroniikka- ja muissa sähkölaitteissa.
 • Suosittelemme, että tarvikkeet ja varusteet nimetään yksilöllisesti ja niille on tuotetiedostossa tarkka kategoria. Tarvikkeet ja varusteet linkitetään usein pelkän tuotenimen perusteella, joten tarkka nimi sekä mahdollisimman hyvin tuotetta kuvaava kategoria tuotteella kasvattavat tuotenäkyvyyttänne merkittävästi.
 • Suosittelemme että lisäätte seurantatagit tuotteiden syvälinkkeihin tehostamaan oman liikenteenne analysointia. Vertaa.fi mittaa vain klikit ja kustannukset. Vertaa.fi ei mittaa kauppanne tilauksia tai liikenteenne tulosta.
 • Tuotetiedostossa olevien tuotteiden tulee olla uniikkeja ja yksilöityjä. Onko tuotteistasi useampia versioita? Esimerkiksi eri koot ja värit tulee esittää erillisinä tuotteina, tai lisätä koko, väri- tai muu yksilöintitieto erillisessä kolumnissaan. Näin tuotteet ovat uniikkeja.

 

Jos käytätte jo Google Shoppingia tai muita vertailupalveluita, kysy meiltä voimmeko käyttää samaa tiedostoa.

 

Tuotetiedoston optimointi

Mitä ominaisuuksia/lisätietoja voin lisätä tiedostooni?

Yleisimmät lisätiedot ovat koko, väri, sukupuoli ja materiaali. Näitä ominaisuuksia käytetään lähes kaikissa muoti-kategorioissamme, mutta esimerkiksi huonekaluille näistä ei ole juurikaan hyötyä. Siksi kannattaa aina miettiä toimialakohtaisesti, mitkä ominaisuudet auttavat kuluttajaa löytämään tuotteesi. Jokaisessa kategoriassa on omat tärkeät ominaisuutensa, joiden avulla kuluttajan tulisi voida rajata hakutuloksia. Hyödylliset lisätiedot auttavat kuluttajaa löytämään juuri etsimänsä tuotteen nopeasti. Kaikki samat ominaisuudet eivät välttämättä ole hyödyllisiä kaikkien tuoteryhmien kohdalla, mutta tässä muutama esimerkki:
Kategoria Kenttä Esimerkki
Patjat Tyyppi Vaahtomuovipatja, jousipatja jne
Sohvat Tyyppi Kulmasohva, vuodesohva jne
Kuntopyörät Painoraja 125 kg, 110 kg jne
Tablettien suojat Malliin Apple iPad Air 2, Samsung Galaxy Tab S2 8.0 jne
Miesten kellot Rannekkeen väri Sininen, musta jne
Sängyt Mitat 200 cm x 180 cm, 180 cm x 160 cm jne
Reput Tietotokoneosio Kyllä/Ei
Oikeiden tietojen lisääminen on kaupan vastuulla. Jos et löydä tiettyä ominaisuuttaa kategoriasta, voimme tarvittaessa lisätä sen. Lisää haluttu tieto tuotetiedostoosi ja ilmoita meille sähköpostilla, että olet tehnyt lisäyksen.

Kuinka voin hyödyntää Vertaa.fi:n kategoriapuuta omassa tuotetiedostossani?

Tuotetiedostossa on kaksi eri kategoriaan viittaavaan kentää: kategoria (category) sekä alakategoria (subcategory). Kategoriapuumme rakenne koostuu teemasta, alateemasta ja kategorian nimestä. Näin voit lisätä rakenteen omaan tiedostoosi:
 • Kategoria-kenttä: teema > alateema (ThemeFiFI > SubThemeFiFI)
 • Alakategoria-kenttä: kategorian nimi (CategoryNameFiFI)
Alakategoria on siis syvin taso, jolla kategorian voi määrittää. Alta löydät muutamia esimerkkejä kentistä, jotka on nimetty kategoriapuumme mukaan:
Product (tuote) category (kategoria) subCategory (alakategoria)
Iphone 7 Puhelimet ja Internet > Laitteet Matkapuhelimet
Samsung Led TV Kuva ja ääni > Televisiot LCD- ja plasmatelevisiot
Nike Air Max Jalkineet > Kengät Lenkkarit

Tarjoukset feedissä

Mitä ovat tarjoukset?

Tuotetiedostoon on mahdollista lisätä tuotekohtaisia tarjouksia. Tarjouksia on erilaisia:
 • DISCOUNT (Norm. hinta vs. alennettu hinta)
 • CASHBACK (Saa takaisin summa X ostohinnasta)
 • BUNDLE (Osta tuotteet A,B ja C hintaan X)
 • SERVICE (Tuotteen hintaan kuuluu lisäpalvelu, esim. vanhan pois vienti)
 • FREE_GIFT (Osta tuote A hintaan X, saat kaupan päälle ilmaisen lahjan)
 

Kuinka määritän tarjoukset tuotteisiini?

Voimassa olevat tarjoukset lisätään suoraan kaupan tuotetiedostoon. Lisäämällä seuraavat kentät, voimme aktivoida tarjoukset:
Kolumnin nimi Arvo
dealType Valitse tarjouksen tyyppi yo. listan mukaan
dealEndDateTime Päättymispäivä muodossa yyyy-MM-dd HH:mm:SS
dealRedeemDateTime Edun lunastupäivä muodossa yyyy-MM-dd HH:mm:SS (VAIN CASHBACK)
dealPromotionText Tarjouksen teksti (max. 150 merkkiä)
dealTermsAndConditions Tarjoukseen liittyvät rajoitteet ja ehdot (max 5000 merkkiä)
dealDiscountAmount Euromääräinen alennus (käytä desimaalina pistettä)
dealDiscountPercentage Prosentuaalinen alennus (käytä desimaalina pistettä)
  Vaaditut kentät:
 • dealType
 • dealEndDateTime
 • dealRedeemDateTime (vain CASHBACK)
 • dealPromotionText (max. 150 merkkiä)
 • dealDiscountAmount OR dealDiscountPercentage (valitse toinen)
Esimerkki:
<offer>
….
<deals>
  <deal>
    <dealType>DISCOUNT</dealType>
    <dealEndDateTime>2018-04-01 09:00:00</dealEndDateTime>
    <dealPromotionText>Save now more than 10 EURO!</dealPromotionText>
    <dealDiscountAmount>10.50</dealDiscountAmount>
  </deal>
  
</deals>
….
</offer>
HUOM! Laskemme tarjouksen aina tuotteen tiedostoon merkitystä hinnasta, eli älä koskaan merkitse tuotteen varsinaiseen hintaan alennettua hintaa!  

Olen lisännyt tarjouksia tiedostooni. Näkyvätkö ne automaattisesti?

Ilmoita meille aina kun lisäät tarjouksia tiedostoosi, niin voimme tarkistaa että ne näkyvät. Kun tarjoukset lisätään ensimmäistä kertaa, joudumme määrittämään asetukset tiedoston lukua varten, sen jälkeen tarjoukset tulevat automaattisesti näkyviin, ellei tiedoston rakennetta muuteta. Tarjoukset tulevat voimaan sinä päivänä jolloin ne lisätään tiedostoon. Lähetä sähköpostia muutoksista osoitteeseen myynti@vertaa.fi ja mainitse:
 • Viestin aihe: Muutokset tuotetiedostossa *kauppasi nimi*
 • Selkeä kuvaus tekemistäsi muutoksista, esim. “Lisätty tarjoukset”

Tekniset tiedot

Tiedostoformaatti

Tuettavia formaatteja ovat .XML tai.CSV (UTF-8). Suosittelemme käyttämään .XML-tiedostotyyppiä. XML-tiedostorakenne helpottaa tiedoston päivittämistä ja ylläpitoa ilman, että tiedoston ja Vertaa.fi –välinen yhteys katkeaa. Jokainen rivi vastaa yhtä tuotetta tuotetiedostossa. CSV-tiedostossa kolumnit erotellaan erotinmerkeillä. Tuettavat erotinmerkit ovat:
 • | (pipe)
 • ; (Puolipiste)
 • , (Pilkku) HUOM. käytä aina heittomerkkejä sulkumerkkeinä ´´….´´ mikäli käytät erotinmerkkinä pilkkua

Kuinka toimitat tiedoston palveluumme?

Tuotetiedosto tulee tallentaa erilliselle palvelimelle, jonka URL kytketään Vertaa.fi:n järjestelmiin tuotetiedoston lukemista varten. Toimita vain meille linkki tiedoston sijaintiin ja varmista että palvelimesi sallii seuraavat IP-osoitteet: Tuotekuvat ja tuotetiedosto: 78.152.32.16/28 – CG DC1-1 IPv4 + office utrecht 78.152.40.109/28 – CG DC1-2 IPv4 2a02:d28:5580:45:1181::/64 – CG DC1 IPv6 217.100.103.200 – 217.100.103.207 – Zwolle ziggo My-Office (217.100.103.200/29) 193.65.45.246 – Finland office Valmista tuotetiedostoa luetaan kerran vuorokaudessa ja päivitys tapahtuu kerran vuorokaudessa.

Usein kysyttyä

Voinko käyttää samaa tuotetiedostoa myös muilla Compare Groupin sivustoilla?

Samaa tuotetiedostorakennetta voidaan käyttää muiden kielialueidemme sivustoilla. Huomioithan maakohtaiset toimitusajat- ja hinnat tiedostossa. Tuotetiedosto tulee kuitenkin olla sen maan kielellä, jolla tuotetiedoston tuotteet julkaistaan hintavertailuun: Hollannin sivustolle Vergelijk.nl ja Vergelijk.be sekä Suomi sivustolle Vertaa.fi.

Saako tuotetiedostossani olla myös käytettyjä tai palautettuja tuotteita?

Vertailemme vain uusia tuotteita: käytetyt, palautetut, tuotenäytteet tai II-laadun tuotteet jne. EIVÄT ole sallittuja tuotteita tuotetiedostossa.

Olen tehnyt muutoksia tiedostooni. Näkyvätkö ne automaattisesti?

Jos olet lisännyt tai poistanut tuotteita, lisäämättä niihin uusia kenttiä tai ainoastaan päivittänyt olemassa olevien kenttien sisältöjä, ei ole tarvetta ilmoittaa muutoksista meille. Tällaiset muutokset päivittyvät järjestelmäämme automaattisesti. Muutoin kaikista muutoksista kannattaa aina ilmoittaa meille sähköpostilla, jotta osaamme huomioida muutokset. Esimerkiksi jos muutat kenttien nimiä, tiedoston sijainti muuttuu tai lisäät tuotteisiin uusia kenttiä kuten ominaisuuksia, tulee meidän ottaa nämä käyttöön manuaalisesti. Lähetä sähköpostia muutoksista osoitteeseen myynti@vertaa.fi ja mainitse:
 • Viestin aihe: Muutokset tuotetiedostossa *kauppasi nimi*
 • Selkeä kuvaus tekemistäsi muutoksista, esim. “Lisätty kenttä väri” tai “Muutettu kenttä ‘Kuvaus’ kentäksi ‘Tuotekuvaus'”